[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Ekstra sprawa, kokosanki domowej roboty to nie sa, ale i tak smak jest git. Robiłem kilka dni temu, dziś zrobiłem następująco (bardzo podobnie do wersji poprzedniej): 3 jaja (ok 150g) twaróg 250g białko waniliowe (resztka :/ 30g) aromatu śmietankowego (}:-() wiórków 180g. A i oliwy trochę, 20g. B /W /T /kcal 102,23 /22,25 / 151,96 [...]
[...] Jak najbardziej możemy zjeść 200 g piersi kurczaka, a nawet więcej. Ważne jest to, aby nie jeść tak codziennie a zamieniać na wołowinę, podroby, wieprzowinę, ryby, jaja, czy nabiał. Również można pomyśleć o zastosowaniu odżywki białkowej: https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Whey_Protein-opis33284.html [...]
[...] znajdować w Twojej diecie. Niżej krótko o tych dwóch grupach. Grupa pierwsza z jakich produktów warto korzystać: najlepsze źródła białka: chude mięso, chude ryby, nabiał, jaja, nasiona roślin strączkowych, odżywki białkowe najlepsze źródła węglowodanów: kasze, ryże, ziemniaki, makaron, dobrej jakości pieczywo, warzywa i owoce najlepsze źródła [...]
[...] żywności. Jeśli liczysz kalorie i spożywasz dziennie jedynie 1800 kcal, to warto aby w Twojej diecie znajdowały się pełnowartościowe produkty, takie jak: mięso, ryby, jaja, nabiał, pełnoziarniste pieczywo, kasze, ryż, owoce oraz warzywa. Wyeliminuj z diety wysoko przetworzone produkty, które nie pomagają w redukcji zbędnej tkanki [...]
[...] iż nie przykładam większej wagi do pichcenia, robię wszystko na tzw szybko. Zupa to mrożonka, zagotowana, przyprawiona, zabielona śmietanką 30% i zblendowana. Do tego wskoczyły jaja gotowane i trochę karkówki :-)) /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/f223c2b3564a41e59c845f84ae307bae.jpg Pozdrawiam Zmieniony przez - RafalRRRR w dniu 2014-11-26 14:56:47
[...] choć około 40 minut po śniadaniu. Wcześniej na śniadanie było często - kawka ze śmietanką 30%. Tak 100ml. To wystarczało aby nie ssało a i nie przygniatało. Dzisiaj weszły 3 jaja na smalcu i to i trochę siedziało. OPIS SUPLEMENTÓW: T-Burner - 4 tabsy są odpowiednie na dzień dzisiejszy. Dosyć szybko wchodzę na obroty zarówno pod względem treningu [...]
[...] włoskie, nasiona lnu i olej lniany wysokolinolenowy, - źrodłami kwasów tłuszczowych nasyconych są: olej kokosowy (źródło kwasów średniołańcuchowych MCT), masło, mięso, jaja. Ilośc kcal powinna być wyliczona na podstawie naszego zapotrzebowania, z którego można odjąć 200-300kcal by wprowadzić deficyt energetyczny. Pozdrawiam [...]
[...] będzie spadała lub stanie w miejscu dodaj kolejne 200-300 kcal. Zadbaj, aby Twoja dieta składała się z pełnowartościowych produktów, dobrej jakości jak np. mięso, ryby, jaja, sery, nabiał, owoce i warzywa. Zwróć szczególną uwagę na wyższy udział białka w diecie, które jest budulcem tkanki mięśniowej i odpowiada za jej regenerację i wzrost. W [...]
[...] DNT DIETA: kcal/b/ww/t 2557,8/175,4/44,5/78,5 SUPLEMENTACJA: Rano 3 tabsy T-Burner Na noc 4 tabsy T-steron OPIS: Miska OK. Zgodnie z założeniami. Pół dnia w trasie więc jaja poszły w ruch. Bardzo czuję każdy trening. To wina totalnego zastania. Boli dosłownie wszystko. OPIS SUPLEMENTÓW: T-burner - fajnie czuć w dni bez treningu. Jest się [...]
[...] Bazować w niej warto na najtańszych źródłach białka, do których zaliczyć możemy: - wątróbkę, - żołądki, - serca, - udka, - schab, - szynka, - pierś z kurczaka, - nabiał, - jaja, - ekonomiczne białko serwatkowe: https://www.sfd.pl/sklep/SFD_WPC_Protein_Econo-opis26459.html. Więcej na temat diety na każdą kieszeń poczytać możemy tutaj: [...]
[...] trzy istotne funkcje: 1. Budulcową, 2. Energetyczną, 3. Regulującą. Z kolei pod względem dietetycznym białka podzielić można na: - pochodzenia zwierzęcego (mięsa, ryby, jaja, nabiał, odżywki białkowe), - pochodzenia roślinnego (soja, ciecierzyca, soczewica, tofu, odżywki białkowe). Warto jednak pamiętać o tym, że białka pochodzenia [...]
[...] posiłki powinny być pełnowartościowe, a kefir w niczym nie przypomina pełnowartościowego posiłku. Po treningu zdecydowanie warto zjeść źródło białka, np.: mięso, rybę, czy jaja, ze źródłem węglowodanów, np.: kasza, ryż, makaron, ziemniaki, oraz ewentualnym źródłem tłuszczów, np.: olej kokosowy, oliwa z oliwek, masło, masło klarowane, olej mct, [...]
[...] słodzone napoje, przekąski, wysoko przetworzoną, paczkowaną żywność oraz fast foody. Zadbaj o dostarczenie pełnowartościowych produktów takich jak chude mięso, ryby, jaja, warzywa i owoce. Zadbaj o wyższy poziom białka w diecie, które wspiera regenerację i przyspiesza prace metabolizmu, a ponadto wspiera redukcję tkanki tłuszczowej jak i [...]
[...] a następnie odjąć od uzyskanego wyniku ok 200-300 kcal. Przy układaniu swojej diety pamiętaj aby bazować na pełnowartościowych produktach, takich jak mięso, ryby, jaja, nabiał, owoce i warzywa. Stanowią one podstawę w utrzymaniu zdrowego organizmu na dłużej. Jeśli masz chwilę i chciałabyś poświęcić ją na edukację, zerknij do poradnika [...]
[...] -magnez, -miedź, cynk oraz selen. Utarło się mówić, że jajka w dużych ilościach szkodzą ze względu na zawarty w nich cholesterol ale jest to niepotwierdzone w nauce. Żółtko jaja zawiera nawet ponad 300mg cholesterolu, zauważyć jednak trzeba, że w badaniach naukowych spożywanie do trzech jaj dziennie u osób zdrowych, nie powodowało istotnych [...]